Européen er det nærmeste man kommer en dansk kat, da racen stammer fra de nordiske huskatte.
Den har tidligere gået under navnet Europæisk korthår og er kendt som "Whiskas katten".
I 1940 blev Européen første gang registreret som race i Sverige, men den er nu på Sveriges liste over uddøende racer, hvilket er en af hovedårsagerne til, at vi har valgt at arbejde med denne race.
Her får du en god robust hyperintelligent kat, der elsker at følge med i alt og helst også gerne fører an.
Netop på grund af den høje intelligens, skal man lige tænke sig lidt om, både med hensyn til indretning, men i lige så høj grad med indhegning.
Når man laver noget der måske kan være lidt kompliceret, kan man ligefrem se hvordan katten tænker, for at løse opgaven og det er kun et spørgsmål om tid, før vi kommer hjem til en tændt vandhane.
Vores erfaringer er, at Européen er en rigtig følekat. Det vil sige at det ikke kun er øjne og snude der bliver brugt til at undersøge tingene, men i lige så høj grad poterne. Derfor gælder samme regler som med småbørn: Det der skal være væk fra børnene, skal være væk fra katten.
Det er en fantastisk kat til børn og andre katte og de elsker selskab. Kan man få lov til at være festens midtpunkt, gør det bestemt ikke noget, men det er samtidig en kat, der sagtens kan beskæftige sig selv.
Racen er robust a krop og sind, størrelsen er middel til stor og helbredet er godt og sundt. Européen er ikke kendt for at være den der render dyrlægen på dørene. Vores egen dyrlæge siger altid ved det årlige sundhedstjek at det er de nemmeste penge han har tjent den dag.
Pelsen kræver ingen pleje, det klarer katten selv, så det eneste man selv skal holde øje med jævnligt, er kattens tænder, ligesom med alle andre katte.